Masala - ei mikään nukkumalähiö

Kehittyvä Masala on luonnonläheinen ja vireä kylä Kirkkonummella. 

Masalassa et välttämättä tarvitse omaa autoa arjen pyörittämiseen. Bussi- ja junayhteydet ovat mainiot niin Kirkkonummen kuntakeskuksen kuin Espoon ja Helsingin suuntaan. Länsimetron upouudelle päätepysäkille Kivenlahteen voi vaikka pyöräillä tai jättää menopelinsä liityntäparkkiin. Helsingin keskustaan pääsee suoralla junayhteydellä puolessa tunnissa. Masalasta pääsee myös käden käänteessä Kehä III:lle ja Länsiväylälle ja kevyenliikenteen väyliä pitkin pääsee varsin kätevästi eri suuntiin. 

Monipuoliset palvelut ovat meitä masalalaisia lähellä, mikä tekee kiireisenkin arjesta helppoa. Löydät kyläkeskuksesta päivittäistavarakaupat,  parturi-kampaamot, kirkon, apteekin, liikuntatiloja, erilaisia ruokapaikkoja kuin myös eläinlääkärin ja lemmikkieläinten palvelut. Alueelta löytyy lisäksi palveluasumisen paikkoja senioreille, aktiivinen kirjasto, nuorisotila sekä terveyskeskus neuvola- ja hammashoitolapalveluineen. Masalasta löytyy myös erilaisia liike- ja toimistotiloja sekä useita päiväkoteja ja peruskouluja (Masalan alakoulu ja Nissnikun yhtenäiskoulu). Toisen asteen koulutukseen löytyy lähialueilta runsaasti tarjontaa - ja kaikkea sekä ruotsin- että suomenkielellä.

Porkkalan, Meikon ja Nuuksion ulkoilualueet tarjoavat hienot olosuhteet luonnossa viihtyvälle ja aivan Masalan läheisyydessä ovat kuntakeskukseen ylettyvä Keskusmetsä polkuineen, Espoonlahden merenrannat sekä Vitträskin järven uimaranta Luoman kylässä. Talviuintia voi harrastaa Syväjärvellä, Kantvikin läheisyydessä ja lasketella voi Peuramaalla. 

Kulttuurinälkäiselle tarjolla on Vitträskin järvellä sijaitseva Hvitträskin museo, Espoonlahdella sijaitseva Pentalan saaristomuseo ja kuntakeskuksessa sijaitseva Ragvaldsin museoalue. Nämä tarjoavat kesäisin kaikenikäisille monipuolista vapaa-ajan ohjelmaa. Masalan oma luonto- ja kulttuuripolku Masalan polku tarjoaa myös mahdollisuuden tutustua omatoimisesti alueen menneisyyteen ja nykyisyyteen. Yhdistyksen ylläpitämä palstaviljelytoiminta tarjoaa myös mahdollisuuden omatoimiseen puutarhaviljelyyn. 

Framnäsin asukas- ja urheilupuistosta löytyy monipuolisesti erilaisia lasten leikkipuistoja, kunnallinen asukaspuistorakennus, koirapuisto, frisbeegolf-rata sekä valaistu lähiliikuntapaikka tekonurmineen ja tennis-, katukoris-, katusähly- ja beachvolleykenttineen. Talvisin säiden salliessa Masalassa pääsee Framille luistelemaan ja hiihtämään. Valaistu hiihtolatu (1,9 km) löytyy pururadalta Tinanpuiston takaa. 

Erilaisia yhdistyksiä ja harrastamisen mahdollisuuksia löytyy Masalasta ja Kirkkonummelta useita kymmeniä. Kunnan sivustoilta löytyy kootusti tietoa. Visit Kirkkonummi ja Tapahtumat Kirkkonummi - sivuistoilta on myös kätevää hakea ajankohtaista tietoa. 

Masalaa on kehitetty voimakkaasti 2010-luvulta lähtien ja rakentamisen myötä alueelta löytyy nykyisin monipuolista asuntotarjontaa. Omistus- ja vuokra-asuntojen lisäksi tarjolla on myös asumisoikeusasuntoja. Asumiskustannukset ovat pääkaupunkiseudun kustannustasoon verraten kohtuullisia. 


Tervetuloa Masalaan!

Masalan asukasyhdistys ry.

26.1.2023

masalanasukasyhdistys@gmail.com