Masala - ei mikään nukkumalähiö

Kehittyvä Masala on luonnonläheinen ja vireä kylä Kirkkonummella. 


Omaa autoa et välttämättä tarvitse arjen pyörittämiseen. Bussi- ja junayhteydet ovat mainiot niin Kirkkonummen kuntakeskukseen kuin Espoon ja Helsingin suuntaan.  Ison Omenan metropysäkille matkustaa 15 minuutissa ja Helsingin keskustaan junalla jopa alle puolessa tunnissa.  Masalasta pääsee myös autolla muutamassa minuutissa Kehä III:lle sekä Länsiväylälle. Kevyenliikenteen väyliä pitkin liikkuu myös kätevästi eri suuntiin. 

Monipuoliset palvelut ovat masalalaisia lähellä, mikä tekee kiireisenkin arjesta helppoa. Löydät kyläkeskuksesta päivittäistavarakaupat,  parturi-kampaamot, kirkon, apteekin, urheilutiloja, erilaisia ruokapaikkoja kuin myös eläinlääkärin palvelut. Alueelta löytyy lisäksi kirjasto, nuorisotila sekä terveyskeskus neuvola- ja hammashoitolapalveluineen. Masalasta löytyy myös erilaisia toimistotiloja sekä useita päiväkoteja ja peruskouluja.

Kirkkonummen ulkoilu- ja virkistysalueet tarjoavat masalalaisille hienot olosuhteet luonnossa viihtyvälle. Masalaa lähellä ovat kuntakeskukseen ylettyvä Keskusmetsä, Espoonlahden merenrannat sekä Vitträskin järven uimaranta. Kulttuurinälkäiselle mm. Hvitträskin museo tarjoaa upean lähiretkikohteen. 

Framnäsin asukas- ja urheilupuistosta löytyy monipuolisesti erilaisia lasten leikkipuistoja, kunnallinen asukaspuistorakennus, koirapuisto sekä valaistu lähiliikuntapaikka (tekonurmi, tenniskenttä, katukoris-ja katusählykenttä sekä beachvolleykenttä). Talvisin alue palvelee sekä luistelijoita, että hiihtäjiä. 

Masalasta löytyy monipuolinen asuntotarjonta.  Omistus- ja vuokra-asuntojen lisäksi tarjolla on myös asumisoikeusasuntoja. Asumiskustannukset ovat pääkaupunkiseudun kustannustasoon verraten kohtuullisia. 


Tervetuloa Masalaan!


Ystävällisesti

Masalan asukasyhdistyksen hallitus

Masalan asukasyhdistys ry.

Masalan luonto- ja kulttuuripolun kyltti Masalantien varressa. Kuva P. Vairimaa