Masalan luonto- ja kulttuuripolku

Masalan polun etappipisteet näkyvät kartalla punaisina neliöinä. Kävelyreitti polun etappien läpi on merkitty punaisella katkoviivalla, sininen viivasto merkitsee vaihtoehtoista kävelyreittiä. Huomaattehan, että yksityisille maille ei tule mennä ilman lupaa. Kartta löytyy myös oheisesta pdf-tiedostosta.

Tervetuloa tutustumaan Masalan kylän luontoon ja kulttuurihistoriaan!

Masalan polku tuo esille Masalan luontoa, historiaa, nykypäivää ja tulevaisuutta. 

Polun tarkoituksena on antaa asukkaille, satunnaisille kulkijoille ja alueen luonnosta ja historiasta kiinnostuneille mahdollisuus tutustua Masalan kylän vaiheisiin ja sen monipuoliseen kulttuuriympäristöön helpolla tavalla. Polun kokonaispituus on noin 10 km ja etappeja on 14.  

Polun kulkureittiä ei ole merkitty maastoon, mutta kohteissa on pystyssä puinen tolppa tauluineen. Valitettavasti kaikkia tolppia ei enää löydy etappipisteiltä. (etapit 2, 4, 7, 8, 10 ja 14 puuttuvat)   

Oheisen kartan avulla löydät kohteet ja voit suunnitella oman retkesi yhdelle, kahdelle tai useammalle etappipisteelle. 

Vaihtoehtoisesti voit myös lukea oheista pdf-tiedostoa ja lukea tämän sivuston avulla eri kohteista.

Kirkkonummen kunnan Polut ja kohteet - sivulta löydät Masalan polun eMuseosta. eMuseo on digitaalinen alusta, josta löydät myös karttareitityksen. Polku on sekä ruotsin- että suomenkielinen.

Seuraa ja kommentoi muiden mukana myös Masalan polun Facebook-ryhmää. Luodaan yhdessä tulevaisuutta varten elävää historiaa! Aihetunniste on #masalanpolku

Sivuvalikosta / hampurilaismenusta löytyy myös paikallisten tarinoiden ja kuvien keruupaikka, jonne voit ladata oman tarinasi ja antaa haluamasi julkaisuoikeudet. Voit myös olla yhteydessä petra.vairimaa@eventsi.fi -osoitteeseen, jos haluat lisätä tietoja tai toivot muutosta tietoihin. Kiitos!  

Rakennetaan yhdessä Masalan polkua!

Masalassa 13.10.2021